Lillian Q

11 Feb, 2012

Nabrana dela

— Autor lillianq @ 17:57

H.D. zvani Žarko ustao je noseći poslužavnik i, onako velik u belom baden-mantilu, izustio “Idem da sklonim margarin da mi ne izvetri”.

Belim baden-mantilom, kao plaštom čarobnjaka, jednim potezom izbrisao je sve što je valjalo izbrisati i poklonio joj magiju detinje čistih očiju. 

Napolju je vejao sneg, a unutra čarolija.

“Pričaj mi nešto” rekao joj je “stalno ćutiš.”

Ćutala je jer se plašila reči koje su se spremale da iskoče. “Prija mi da ćutim” rekla mu je i ušuškala se dublje u njegove mirise, misleći - kako su se to sneg koji obožava i on urotili, i obrušavaju se na nju neverovatnom količinom lepote koja pokorava.

Bujica je vrila u njoj. Nagomilana osećanja čekala su kao stari beogradski autobusi na stanici, brekćući. Ćutala je jer ga je upijala svim čulima. I sva su redom uživala. Telo i glava već su mu pokleknuli. Srce? Nije smela ni da ga pita. Mada je sve češće kucalo “Volim Te”. Ne, ne, ne, ne, ne .... ne .... NE!

A nebo nad gradom sipa li sipa ... taj svetlucavi čarobni prah Petra Pana .... od kog se poleti!

I ajd sad, ostani pametan.Smile


Oh, Bože, čuvaj me!!! Zar ja to skačem u ponor, ponovo?!?!?!?!

Komentari

 1. Nisu svi ponori loši. Sledi svoje instinkte. Sledi svoje želje, potrebe i htenja. U svakom slučaju, probaj da se prepustiš toj struji, možda te odnese na neko lepo, toplo mesto. :)))

  Raduje me što te vidim.

  Autor roksana — 11 Feb 2012, 18:11

 2. @roksana - i ne umem drugačije :) Lep je i let, pa ... :)

  Autor Lillian Q — 11 Feb 2012, 18:22

 3. Let je lijep, kad imaš krila, inače boli.
  pozdrav

  Autor mandrak72 — 11 Feb 2012, 18:40

 4. Lijepo napisano :) A ja sam za to da uvijek treba slušati srce, još kad osjetimo taj čarobni prah Petra Pana, samo se prepustiti čaroliji i uživati ;)

  Autor dalia — 11 Feb 2012, 21:40

 5. Ne otimaj se!!!Dzaba Lillian Q!!!Bezis,bezis i stignes u sebe!!!Niko nije pobegao od sebe i svog Lillian Q-MOJA!!!!!!!

  Autor aNJA — 12 Feb 2012, 21:21

 6. E Anja, danas čula vic - razlika izmedju "DŽABA" i "BESPLATNO" pa ću ga prilagoditi situaciji: Kada smo mi išli u školu, škola je bila besplatna ... ali ja sam se očigledno džaba školovala :))) Umem biti glupava za sve novce :-D i glumatati bez potrebe :/

  Autor Lillian Q — 12 Feb 2012, 21:39


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me