Lillian Q

09 Nov, 2013

Vidimo se u prethodnom životu

— Autor lillianq @ 07:57

 

Upravo se propinjala pokušavajući da dohvati vilin šećer a da ne isključuje mikser kad joj se u deliciju, gotovo završenu, prosu znatna količina alave paprige.

“Ova supremačica mi stalno premeće stvari. Lepo sam joj rekla da mi ne suprema začine ali ne, mora ona sve kontra glavnoj vodi. I kakav će sad ovo vajakonkretoš biti sa toliko alave paprige?”

“Zvrrrr...” - začulo se na ulaznim vratima.

“Ko je sad? Ne može čovek na miru da bude ni koliko da izgovori “Karlobag-Virovitica-Ogulin”

“Pošta. Isporuka iz Vajominga, Naručili ste quattro mudate” izgovori poštar odmeravajući je šeretski od glave do pete “potpišite ovde da ste primili i, ako smem da dodam, mnogo biste bolje prošli da ste ih poručili iz Hag pjeska. Jeftiniji su a bolji. ”

“Kako ste rekli da se zovete?”

“Nisam rekao. A zovem se Udo. Udo Brikman.”

“Udo, Vi ste baš neki direktan čovek. Niste imali dozvolu da dodate ali sad kada ste se već dodali, udjite da mi objasnite sve o mudatama iz Hag pjeska. Veliki sam fan mudata.”

Uvela ga je u kuhinju, skinula kecelju a crvena suknja je prosto zavrištala Udu u krilo te on izgovori:
“Gospodjo, kako ste znali da sam bik u horoskopu?”

“Još uvek gospodjica. Bik? Ja sam devica. Kažu da se ta dva znaka slažu. Nego, recite mi da li ste vi iz Hag pjeska pa zato hvalite njihove proizvode ili su zaista dobri? ”

“Oh ne, ja sam iz Krokora Pčinjskog. Mi smo vam poznati po proizvodnji ćurekatanskog konca.”

“Prvi put čujem. Čemu to služi?”

“Vidite, svake godine u proleće kada trava sasvim ozeleni desi se jedan neverovatan fenomen o kojem malo ljudi zna. A i ti što znaju o njemu ne govore. Naime, labudovi željni sunca, topline i svežeg vazduha dolete umorni iz daljina, noseći na krilima svojim belim tugu hladnog severa. Ta tuga koja se celu zimu taložila, u sudaru sa Suncem i zelenilom, krene da izbija iz njih tako jako da perje počne da im vene i otpada. Ima to i neki svoj stručan naziv ali Vam ga ja sad ne znam izgovoriti.”

“Ma šta pričate. Čula sam da životinje s proleća menjaju dlaku ali perje?”

“Da, da, kažem vam, retko ko zna uopšte za taj fenomen. A ne znam da li ste nekada videli labuda bez perja. Verujte, nije neki prizor.”

“Mogu da zamislim. Kao Kazanova bez kose.”

“Recimo. Dobro ste to zapazili. E sad, mi u Krokoru pčinjskom nalazimo se nekako na mestu gde ih tuga najjače pritisne pa mi svakog proleća, verujte, budemo zatrpani uginulim perjem. Mislim, u početku smo pravili jastuke. Pa ih prodavali i izvozili. Potom smo proširili asortiman na jakne i prsluke ali tog perja je bilo toliko da smo na kraju svi postali alergični. Tešilo nas je jedino to što su ovi iz Hag pjeska još gore prošli. Znate, na nas pada perje a na njih mudata od labudata. Pardon, labudova. Nije zgodno, verujte mi.”

“Uopšte nije zgodno. Jadni ljudi. Nisam zaista niti slutila da se takvo šta dogadja tu u našem komšiluku. I, nastavite, pričali ste o tom …. kako ste rekli da se zove?”

“Ćurekatanski konac. Da, to vam je zapravo vitaminski dodatak ishrani za labudove (jer i oni su samo jedna vrsta ćuraka, kad ih bolje pogledate) koji im pomaže u otklanjanju simptoma te, kako bih rekao, prolećne malodušnosti. Da tako to nazovemo. Poveže im hormone sreće jače za srce te nekako većina njih ipak progura proleće bez da im ijedan deo otpadne. Kažu da i ljudima verovatno pomaže ali niko se ne usudjuje da proba.”

“I kažete, to rešava problem skroz?”

“Ah, ne baš skroz. I dalje se dešavaju sporadični slučajevi otpadanja perja i, da kažem, mudata od labuda nad Krokorom pčinjskim i Hag pjeskom (tim redom) ali sad je to podnošljivo za gradjane tih mesta. Čak, u poverenju ću Vam priznati – mi im i dajemo taman toliko ćurekatanskog konca da se simptomi ipak potpuno ne iskorene jer, znate, i mi u manjim mestima moramo od nečega živeti. Ne može sve u Beograd! Labudovo perje i mudate su veoma traženi proizvodi, znate. Mnogim porodicama tako je obezbedjena bar neka materijalna sigurnost. Zato vam kažem gospodjice – kupujte domaće. Na taj način pomažete svojim komšijama a verujte, kvalitet naših mudata je mnogo bolji od uvoznih. Sa druge strane, tako ste bar sigurni da nisu kineska.”

“Udo, hvala Vam puno na ovim korisnim informacijama. Nisam ni slutila da veći deo Srbije preživljava upravo zahvaljujući prodaji mudata o labudata, pardon – labudova. Sledeći put svakako naručujem mudate iz Hag pjeska a ne Vajominga. Verujte, dirnuli ste me duboko. I od sada molim Vas uvek zvonite dva puta. Zar Vas tome ne uče u školi za poštare?”

"Od sada uvek dva puta" reče poštar i pomisli "konačno neka korist i od škole."


Komentari

  1. Pozdrav ljudi, ne znam koji je vaš problem, ali želim da znate da nema problema bez rješenja, ako samo tražite pomoć od pravog izvora, moja žena od 15 godina želi razvod na koji ne pristajem jer I dalje je volim svim srcem. Koristim je na mnoge načine kako bih je uvjerio da ostane, ali bila je uporna, bio sam na mreži kao i svaki drugi dan kad sam vidio svjedočanstvo o dr. Ajayiju, moćnom duhovnom čovjeku koji rješava probleme u razorenim domovima, kontaktirao sam ga i objasnio mu svoju situaciju i otkad sam razgovarao s dr. Ajayijem, u mom domu sve se okrenulo na bolje. Doktorica Ajayi učinila je ljubavnu čaroliju zbog koje je moja žena ponovno poludjela u mene i zaboravila je na razvod, sada imamo sretniji život sa svojom djecom, ako vam je potrebna pomoć čarobnjaka, možete vjerovati doktoru Ajayi. Kontaktirajte ga na Whatsapp / Viber: +2347084887094 ILI E -mail: drajayi1990@gmail.com

    Autor Ole Maquin — 07 Okt 2021, 18:22


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me