Lillian Q

Alors on danse

— Autor lillianq @ 13:50
Da l' da ga zovNem? Neću. Ja sam fina i čekaću. Šta?“
„Da l' da se guram za poziciju sad dok mogu? Neću. Čekaću da vide sami. Šta?“
„Da l' da odgovorim na provokaciju? Neću. Neka ih. Ja sam pristojna, shvatiće i sami. Šta?“

I onda te odjednom preklopi sranje. I kivan si na sebe, mamu, tatu, vaspitanje. I na njega što ne zove. I ne pati. Tako kao ti. I na njih što voze skupa kola. Svi. I na njih što se smeju misleći da ih se plašiš zato što ćutiš. I da te je strah. A nije. 

Samo si tužan ... što ne shvataju da smo ovde da bismo osećali kako miriše crveno. I da je suza deo duše i zato se ka njoj uvek sliva. Da je misao postojanija od materije. I ume jače da zaboli kad udari. I da su oči sundjeri za lepotu. Da postoji univerzalan jezik planete! Umetnost. I da postoji suština. Ljubav. 

Pa se preneraziš kad shvatiš da je ponekad tako malo falilo da postaneš kao oni. I da si se tako jako bespotrebno obradovao novoj haljini. Koju nikada nisi na sebe obukao. I da ti je čak nakratko prijala nečija muka i nevolja. Pa se pravdaš kako je tebe taj neko prvi povredio. Upleteš se na čas u ovo klupko ludosti i sujete koje okolo raspliću ... kolariću Paniću upletoh se samiću (što god da to značilo) ... Ali nisi kao oni. Jer, tebi šoldi nisu ništa drugo do prljavo opravdanje koje mnogi koriste za gomilu i jednu glupost. Jer ti vidiš emociju. I gledaš ljude u oči. Tražeći sagovornika duboko ispod kože. Pa si srećan ako ga pronadješ. Nisi kao oni jer znaš da je muzika jezik ljudski od pamtiveka. Pa poželiš da igraš! Skačeš! Da se smeješ. Grohotom. Pevaš. Baš kako treba!
 
Da voliš dok je vremena. Dišeš. Letiš. Padaš.
 
Da živiš. A Muzika jeste život!

Zaboravi novce i probleme, udri brigu na veselje i zaigraj/zapevaj, čoveče!!!
 
Alors on danse
 
 
 


Powered by blog.rs