Lillian Q

07 Apr, 2010

Labudica Olga

— Autor lillianq @ 18:28

S'pahuljom je stigla labudica Olga iz daleke Rusije - gde je reka Volga. Na obale Dunava spustila se nežno. Donelo je vreme bajkovito, snežno. Skupila je krila i k'o balerina zaplesala gracija sva bela i fina. Probudila Dunav usn'o ispod leda jer poruku sestrinu želi da mu preda:

"Gospodine Dunave" poče Olga milno "Volga, sestra Vaša, pozdravlja Vas silno. Poljupce Vam šalje, za zdravlje Vas pita. Boli li Vas dno rečnoga korita? Umorni da l' Vi ste? Fali li Vam snage? Da l' Vas muče zime, il' su fine, blage? Žuljaju li mostovi? Smetaju li brane? Pecaroši? Fabrike? Otkinute grane? Sestra Vaša, Volga, ljubavi Vam šalje i želju da tečete i dalje, još dalje!"

Dunava raznežilo Volge sestre pismo i, kako je snežilo, suze vid'li nismo ali kocki leda začula se zveka. Dunava je mutnog rasplakala seka!

"Gospodjice Olga" Dunav progovori "na to pismo želim da se odgovori. U pero Vam zborim i molim Vas jako da nikome ne odate da sam danas plak'o. Nego sestri Volgi poručite molim, da je više i od Crnog mora volim. Nek' se ne sekira moja seka draga. Sestre su Vam, Olga, poput pravog blaga. Poručite Volgi da sam dobro, čilo i da me je pismo njeno usrećilo. Da joj zdravlje želim i svu sreću sveta. Da joj nikad niko i ništa ne smeta. A, ako joj nekad opasnost zapreti, recite da Dunav preko sveta leti.

Sestri da pomogne!

I, hvala Vam puno gospodjice Olga. Odmor'te se malo, daleko je Volga. Umorili Vi ste Vaše nežno krilo. Budite moj gost. Drago bi mi bilo čuvati Vam sanak bar večeri ove. Ja sam Dunav, znate, ja čuvam i snove. Odmor'te se draga, zahvalan sam jako što nećete nikom reći da sam plak'o. Brat i sestra, znate, bogatstvo su pravo...

Al, vidim da se umorni... ostajte mi zdravo"

 

 


Komentari

 1. i ovo je pesmica za decu svih uzrasta kao i prethodna.
  nežna, bajkovita i poučna.
  Prijatno!

  Autor domacica — 07 Apr 2010, 21:52

 2. :-) ima ih još...a, nadam se da su sve poučne...trudila sam se da budu. I da poruke koje nose budu one koje ja svojoj deci želim da prenesem. Hvala domacice.

  Autor Lillian Q — 07 Apr 2010, 22:52

 3. Prelepa pesmobajka...nastavi ako ih ima još :)

  Autor sanjarenja56 — 08 Apr 2010, 08:46

 4. @sanjarenja56...ima...izdate davno. Duško Trifunović radio recenziju...rasprodata.. a meni mrsko drugi tiraž da pokrećem. Nešto nemam snage za borbu sa izdavačem. Lenština. Ovako je lakše :-D

  Autor Lillian Q — 08 Apr 2010, 21:00

 5. pročitah odgovor upućen sanjarenja56 i ne mogao se uzdržati da ne upitam:
  u ovom svetu prepunom robota, ratnika, nevaljalaca koji izviru iz "dečjih" priča, filmova, pesmica... zašto zbog lenjosti uskratiti "nekim novim klincima" radost druženja sa rekama, pticama, paperjem nežnim koji doleću iz tvojih pesama?
  Prijatno!

  Autor domacica — 08 Apr 2010, 21:21

 6. To mi i prijatelji kažu i zaista su besni što ne mogu da kupe knjigu nigde. Zato sam i odlučila da i te pesme objavljujem, jednu po jednu, krišom ... pa ko hoće - naći će ih. A, trudiću se da s jeseni i u papirnom obliku bude jer su i ilustracije lepe. Ali... ne smem obećati. Jer ja obećanja ispunjavam :-D

  Autor Lillian Q — 08 Apr 2010, 22:33

 7. Tvoja knjiga bila bi idealan poklon svima koji svojoj deci žele da pročitaju nešto lepo. Ja sam mnogo čitala svojoj deci i izrasli su u sjajne momke. Smatram da svaki roditelj do 7.godine treba puno da čita svojoj deci, posle će oni sami čitati.

  Autor sanjarenja56 — 09 Apr 2010, 07:35

 8. @sanjarenja56 - :-) ... hvala ... kačim onda još jednu :-)) dok ne dosadim ljudima :-D danas ću Ljubavnu ali za decu ... samo za Vas! Nadam se da će Vam se i ova svideti.

  Autor Lillian Q — 09 Apr 2010, 17:42


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me